Museumcommissie stopt
De museumcommissie heeft besloten haar activiteiten te beëidigen. De huidige musea zijn wel te bezoeken maar voor een groep is het voorlopig toch wel lastig. Daar komt bij dat de animo tanende was. Mevr. Hoelandt die namens deze commissie in het afdelingsbestuur zit, heeft aangegeven het bestuur van de afdeling te willen verlaten. Haar laatste vergadering vond plaats op 3 juni. Op de ledenvergadering die nog gehouden moet worden, willen we hierbij stil staan en haar bedanken voor de bijdragen die zij heeft geleverd gedurende een groot aantal jaren.

KBO-PCOB opent speciale Ouderen-Infolijn voor al uw vragen
Van het landelijk bureau kwam het volgende bericht:

Wij begrijpen dat u zich wellicht zorgen maakt over de risico's van het coronavirus en dat u nu allerlei vragen heeft. We weten ook dat niet alle senioren even vaardig zijn met internet om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen. En dat sommige mensen behoefte hebben even iemand te spreken omdat ze zich eenzaam voelen nu veel activiteiten stilliggen. Voor al deze mensen heeft KBO-PCOB een speciale telefoonlijn geopend: de Ouderen-Infolijn: 030-3 400 600 bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.
Omdat de KBO-PCOB-leden tot de aangemerkte risicogroepbehoren, is ons dringende advies aan alle leden: schort alle niet-noodzakelijke bijeenkomsten en contacten op, tot en met 6 april. De medewerkers van KBO-PCOB bieden u graag een luisterend oor. Bijvoorbeeld als u wilt overleggen of (kleine) bijeenkomsten van de afdeling nog wel doorgang kunnen vinden. Of dat u als vrijwilliger nog een-op-een-contact met leden kunt hebben. Hoe u in contact kunt blijven zonder risico te lopen. Of gewoon voor een praatje. Op 16 maart waren de belangrijkste adviezen voor senioren:
- vermijd grote groepen
- mijd het openbaar vervoer
- beperk sociale contacten
- werk/blijf zoveel mogelijk thuis
Kijk op www.rivm.nl/coronavirus voor de meest actuele informatie rondom het coronavirus of bel de plaatselijke GGD.
Laten we ervoor zorgen dat we met alle beperkende maatregelen wel verbonden blijven met elkaar zodat niemand zich alleen hoeft te voelen. Bel, schrijf, mail zodat u in contact blijft. Zorg voor elkaar en blijf omzien naar elkaar.

Bericht van de LSBO: Geen 55+ beurs dit jaar.
De LSBO heeft, naar aanleiding van de regelgeving van de regering om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en tot onbepaalde tijd de 1 1/2 meter afstand in acht te nemen, besloten de 17e editie van de 55+ Beurs van dinsdag 6 oktober 2020 te annuleren. De huidige situatie vraagt veel van de gehele samenleving, veel activiteiten worden geannuleerd en er heerst veel onzekerheid over wanneer en hoe we terug kunnen keren naar de situatie voor het coronavirus toesloeg. Wij wensen u veel sterkte de komende tijd en volg zoveel mogelijk de regelgeving van de regering op, alleen dan komen we door deze moeilijke periode heen. Wij gaan ons richten op de volgende beurs in 2021, waar wij hopen u allen weer te mogen verwelkomen.

Geen 6-daagse reis naar de Moezel
De commissie reizen en excursies heeft besloten een aantal dagreizen, excursies en de meerdaagse reis naar de Moezel te annuleren. De regelgeving rond het voorkomen van het verspreiden van het coronavirus laat ons helaas geen andere keus en als we ons allemaal aan deze regels houden hopen we dat we binnen afzienbare tijd weer terug kunnen naar hoe het was voordat het virus toesloeg. Zodra de regelingen het toelaten gaan wij als commissie weer aan de slag. Er staan leuke reizen op onze planning. Wat denkt u van een bezoekje aan de Nieuwe St. Bavo, een rondvaart langs de Zaanse schans of een rondvaart door de Oude Venen met een bezoekje aan een proeflokaal waar u een heerlijk biertje of likeurtje kunt proeven en natuurlijk de dagtocht naar 't Westdorp met de dekselse pannetjes. Genoeg om naar uit te kijken!

HIPPO Reizen overgenomen
Met ingang van 20 januari 2020 is HIPPO Reizen overgenomen door Bak Reizen Alkmaar. Voor ons blijft dhr. Rasch het aanspreekpunt. Hij draagt er zorg voor dat er een vertrouwde chauffeur op een vertrouwde bus zit. Voor ons zal er daarom niet zo veel veranderen.

Aanvangstijd themamiddagen
De commissie themamiddagen heeft op veler verzoek besloten per 1 september 2020 de aanvangstijd van de bijeenkomsten te vervroegen maar 14.00 uur. Tot die tijd blijft het nog 14.30 uur.

WMO Taxi-vervoer
Er heeft onlangs een aanbestedingsprocedure plaatsgevonden, omdat de huidige overeenkomsten op 31 december 2019 eindigden. Deze leidde niet tot inschrijvingen voor een nieuwe overeenkomst. Daarom is een nieuwe inkoopprocedure ingezet met dezelfde voorwaarden als in 2019, zodat het WMO-vervoer in 2020 onveranderd kan worden voortgezet. Inwonders die in aanmerking komen voor het WMO-taxivervoer kunnen op dezelfde wijze als ze gewend zijn gebruik blijven maken van dit vervoer. De aan hen verstrekte taxipas is ook geldig in 2020.

Wijkrestaurant in de Lichtboei.
Hoewel het geen activiteit van ons is, vermelden we onderstaand bericht, omdat het voor u van belang kan zijn.
In de Lichtboei aan de IJsselmeerstraat heeft men een wijkrestaurant. Daar wordt iedere donderdagavond een heerlijk drie gangen menu geserveerd voor de prijs van € 8,25. Dat is inclusief het eerste drankje. Het is iedere donderdag een gezellig samen zijn, en beslist de moeite waar om er aan deel te nemen. Het menu staat iedere week op de website van Tellus onder restaurant en staat ook op het bord in de hal bij de receptie. U kunt zich opgeven via tel nr. 0223-638500 van de receptie. Dat kan tot woensdag 12.00 uur. Mocht u slecht ter been zijn, of niet in bezit van eigen vervoer, dan bestaat de mogelijkheid om gehaald en gebracht te worden voor € 1,--. Daar zorgen wij voor. Eenmaal in de twee maanden wordt er ook een thema-avond gehouden zoals b.v. de Duitse avond die in oktober is geweest en de Indische avond in november. De thema-avonden worden in de media vermeldt met de informatie waar het plaats vindt en voor welke datum u zich daarvoor kunt opgeven. Bij deze avonden is altijd live muziek aanwezig. De prijs voor een thema-avond bedraagt € 17,95. Voor inlichtingen kunt u bellen naar 0646306566.

Rijbewijskeuring senioren.
Bent u 75 jaar of ouder dan is bij het verlengen van uw rijbewijs een keuring verplicht. Die moet elke vijf jaar plaats vinden. Ongeveer 6 maanden voordat uw rijbewijs verloopt vraagt u een gezondheidsverklaring aan via Mijn CBR.nl. U heeft hiervoor een DigiD code met sms controle nodig of gebruik maken van de App. U moet moet ook kunnen internetbankieren. U kunt de verklaring online invullen. Maakt u geen gebruik van het internet dan kunt u een gezondheidsverklaring bij de gemeente aanvragen. Deze vult u dan in en stuurt u op naar het CBR.
Binnen enkele weken ontvangt u een reactie van het CBR over de te volgen procedure en de benodigde formulieren voor de keuringsarts.

U kunt nu een afspraak maken voor de medische keuring.
Dat kan bij RijbewijskeuringsArts via www.rijbewijskeuringsart.nl of telefonisch via 036-7200911, waar u met uw lidmaatschap van de PCOB of met uw omringpas (Zie www.omring.nl/extra-diensten/rijbewijskeuring) korting kunt krijgen. Het kan ook bij Regelzorg Rijbewijskeuringen. Een afspraak maakt u via www.regelzorg.nl of telefonisch via Mediboeg 0223-684811. Ook hier kunt u met uw lidmaatschap van de PCOB korting krijgen (zie www.kbo-pcob.nl/vereniging/rijbewijskeuring-voor-75-plussers).

Heeft u de verklaring van geschiktheid van het CBR ontvangen, dan kunt u uw rijbewijs verlengen bij de gemeente. Houd er rekening mee dat de gemeente hier een kleine week voor nodig heeft.