Kijkt u ook vooral even onder 'Nieuws'.

Alle activiteiten worden onder voorbehoud vermeld. Per keer wordt bekeken wat er door kan gaan.

8 februari 2022 Bingo in de Vredeskerk
Aanvang 14.00 uur.

10 februari 2022 Verkiezingsbijeenkomst Gemeenteraadsverkiezingen 2022
Aanvang 14.00 uur in de Vredeskerk.
In aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezing van maart 2022 heeft de LSBO Den Helder/Julianadorp haar speerpunten ten aanzien van het beleid voor senioren aan de politieke partijen doen toekomen. In onze speerpunten geven wij o.a. aan dat wij het belangrijk vinden dat de politiek streeft naar een seniorvriendelijk beleid en senioren ook een structurele plaats in advies- en overlegorganen krijgen. Op het gebied van wonen, welzijn en zorg vragen wij aandacht voor zelfstandig wonende senioren. Om zo lang mogelijk zelfstandig te wonen is het belangrijk dat dit ook mogelijk gemaakt wordt door zorg op maat te bieden. Het WMO-loket moet goed bereikbaar zijn en de wachttijden eindelijk weggewerkt! Keukentafelgesprekken zijn belangrijk om een juiste indruk te krijgen van de hulpvraag. Helaas worden die niet of nauwelijks gevoerd. Langer thuis wonen vraagt ook om een veilige gemeente met goede communicatie naar bewoners en niet alleen digitaal maar ook mondeling via loketten en telefoon. Wij hopen dat partijen onze speerpunten hebben meegenomen in het schrijven van hun verkiezingsprogramma. Nu die programma's gemaakt zijn hebben wij de partijen die zich kandidaat gesteld hebben voor de gemeenteraadsverkiezing van Den Helder uitgenodigd voor een bijeenkomst in de Vredeskerk. Op deze bijeenkomst krijgen zij de gelegenheid hun speerpunten ten aanzien van het seniorenbeleid aan U duidelijk te maken. Na de inleidingen is er gelegenheid vragen te stellen aan de aanwezige politici.

Maak gebruik van deze mogelijkheid om vragen te stellen aan de aanwezige politici. Alleen u kunt duidelijk maken wat er nodig is om u veilig en gehoord te voelen in onze gemeente.

Heeft u vragen en/of opmerkingen ten aanzien van het seniorenbeleid van de gemeente dan bent u van harte welkom op deze bijeenkomst waar voldoende tijd en ruimte is uw vragen voor te leggen aan de politieke partijen.

Namens Hans Schell, voorzitter LSBO Den Helder/Julianadorp.

15 februari 2022 Sjoelen in de Draaikolk
Aanvang 14.00 uur.

16 februari 2022 Themamiddag. Aanvang 14.00 uur
dhr. P.Blank geeft een lezing over Botanisch kassencomplex Hortus Overzee. In de kassen van de Hortus vindt u een prachtige collectie in- en uitheemse planten maar ook een rijke en verrassende Japanse tuin. De Hortus is ongeveer 75 jaar opgebouwd tot het complext wat het nu is.

8 maart 2022 Bingo in de Vredeskerk
Aanvang 14.00 uur.

16 maart 2022 Algemene ledenvergadering
Aanvang 14.00 uur.

22 maart 2022 Sjoelen in de Draaikolk
Aanvang 14.00 uur.

23 maart 2022 Dagtocht Rondvaart Vinkeveense plassen en het sluizencomplex van IJmuiden
Gezellig weer een dagje samen met de bus op stap. Net als u, hopen wij dat de lock-down dan voorbij is! Wij vertrekken om 08.00 uur vanaf het eerste opstappunt en om 8.30 uur gaat de touringcar richting de Vinkeveense plassen. Hier stappen we aan boord van de rondvaartboot voor een vaartocht van ongeveer 1,5 uur door dit prachtige gebied. Aan boord krijgt u 2 kopjes koffie/thee en gebak.
Nadat we weer in de touringcar zijn ingestapt rijden we een klein stukje verder naar het restaurant waar u een 3 gangen maaltijd aangeboden krijgt.
's-Middags brengen we een bezoek aan SHIP in IJmuiden. De rondgang in SHIP start met een film waar je als het ware 'op een schip' in razend tempo van de Noordzee naar de havens van Amsterdam vaart. Onderweg maak je van alles mee.
In de expo ligt het hele sluizencomplex op schaal aan je voeten. De schaal is zó aangepast, dat je door de sluizen kunt lopen. Je ziet het Gemaal, de Spuisluis, Noordersluis, Nieuwe sluis, Middensluis, Zuidersluis en de Kleine Sluis. Centraal ligt de grote, nieuwe zeesluis. Je kunt ook 'op de kade klimmen', zodat je het hele complex van bovenaf kunt bekijken.
In het restaurant wordt u een kopje koffie/thee aangeboden.
Vanuit IJmuiden rijden we weer rechtstreeks richting Den Helder.

U kunt zich opgeven vanaf 14 tot en met 21 februari bij mevr. Hannie de Jonge, vanaf 09.00 uur, op telefoonnr. 693316. De prijs van deze bustocht is € 67,50 voor leden en € 72,50 voor niet leden. Graag dit bedrag overmaken op NL60 RABO 0163 6786 18 t.n.v. reiscommissie PCOB o.v.v. dagtocht 23 maart.
Opstapplaatsen:
08.00 Walvisvaardersweg/hoek Schootenweg
08.10 Station
08.15 Reus Marsdiepstraat
08.20 De Lichtboei
08.30 Apotheek Julianadorp
Neemt u een rollator mee en/of heeft u een dieet, laat het ons even weten! Het is belangrijk dat u op de door u opgegeven opstapplaats instapt. Bent u niet op tijd zijn wij genoodzaakt gemaakte kosten in rekening te brengen.