Let op: de 55+ beurs die voor 5 oktober gepland stond, gaat niet door.

Onder de knop 'Nieuws' staat een bericht over een enquête. Vergeet niet daarnaar te kijken.

14 september 2021 Bingo in de Vredeskerk
Aanvang 14.00 uur.

15 september 2021 Themamiddag
Er verandert zoveel in onze stad dat wij de heer Jan Kikkert bereid hebben gevonden foto's van 'toen en nu' voor ons bij elkaar te zoeken voor de themamiddag. Hij doet dat graag voor ons en het wordt ongetwijfeld een mooie collectie foto's. Herkent u plekjes op de foto's waar u leuke verhalen of herinneringen over hebt dan is het altijd leuk om die te vertellen. Dat maakt de middag alleen maar extra interessant.
In verband met de regelgeving rond corona is het noodzakelijk dat u zich opgeeft voor deze middag. Dat kan van 8 tot en met 14 september tussen 19.00 en 20.00 uur bij dhr. Ellermeijer tel. 633618.

21 september 2021 Sjoelen in de Draaikolk
Aanvang 14.00 uur.

28 september 2021 High Tea in de Vredeskerk.
Het is alweer een poosje geleden dat we een doos vol oude, mooie kop en schotels kregen van dhr. en mevrouw Nelis waar zij, nu zij kleiner zijn gaan wonen, geen plaats meer voor hebben. Hierdoor is het idee ontstaan om een High Tea te organiseren! In overleg met de beheerder van de Vredeskerk, hebben we de mogelijkheden besproken en gevraagd of zij dit voor en met ons wil vormgeven en zij is erg enthousiast.
Inmiddels hebben we de collectie kop en schotels en bordjes uitgebreid en is er voldoende voor 25 personen en staat niets ons meer in de weg om een datum te prikken.
Evelien van Leeuwen zal op deze middag voor ons Engelstalige liedjes ten gehore brengen en wij hopen dat we samen met U een leuke middag zullen hebben. De kosten voor deze middag bedragen € 12,50.
Het is noodzakelijk dat u zich opgeeft en dat kan vanaf 14 tot en met 21 september bij mevr. de Jonge op telefoonnummer 693316. Aanvang 14.00 uur
Wij houden ons aan de dan geldende coronaregels.

Wandelen
Er wordt weer gewandeld. Elke keer is de start om 09.30 uur precies, maar telkens op een andere plaats.
De startplaatsen voor de komende maand zijn als volgt.

7 september: bij school 7 aan de Weststraat
14 september: bij de Helderse Vallei
21 september: bij Sporthal de Draaikolk aan de Dollardlaan
28 september: bij het parkeerterrein van het Zwanenwater voor een route door het Zwanenwater.

12 oktober 2021 Bingo in de Vredeskerk
Aanvang 14.00 uur.

19 oktober 2021 Sjoelen in de Draaikolk
Aanvang 14.00 uur.

20 oktober 2021 Themamiddag. Aanvang 14.00 uur
In 1824 bij Huisduinen is het allemaal echt begonnen voor het gestructureerde reddingswerk. Maar wat was nu precies de aanleiding en hoe is het reddingswerk in Nederland verder ontwikkeld? Tijdens de lezing wordt de geschiedenis van de KNMR onder de loep genomen en wordt er gekeken naar station Den Helder. Bekende redders uit Den Helder zoals Coen en Piet Bot en een paar reddingen zullen worden uitgelicht. Aan het eind van de lezing zal er toch weer anders gedacht worden over de zee en de mannen en vrouwen die hun leven wagen om anderen veilig thuis te brengen. De lezing wordt verzorgd door Sylvia van der Most, medewerkster van het Reddingmuseum Dorus Rijkers.

21 oktober 2021 't Westdorp en de dekselse pannetjes.
Deze dagreis gaat alleen door als de coronaregels het toelaten!
Bij Voorthuizen woont boer Gijs die van alles verzint en verzamelt op zijn boerderij 't Westdorp. Hij vertelt leuke verhalen, heeft een verzameling spullen uit grootmoeders tijd, een moestuin, een kruidenierswinkeltje en is erg creatief. Hier wordt koffie en thee met cake geserveerd. In de nostalgische verbouwde koeienschuur wordt een demonstratie advocaat maken gegeven, inclusief proeven van al dat lekkers. Hierna vervolgen we onze weg naar Terwolde voor een bijzondere maaltijd. U kunt een keus maken uit:
1. Grootmoeders sukadelapjes, langzaam gegaard in de oven.
2. Half om half gehaktballetjes met gebakken champignons en ui.
3. Varkensfilet met gebakken champignons, paprika en ui.
Het wordt geserveerd met 3 soorten aardappels, 2 warme groenten, een salade en appeltjes uit de oven.
Na de dekselse pannetjes maken we een rit met zo mogelijk een koffie/theestop (voor eigen rekening).
Aankomst Den Helder rond 19.30 uur. Neemt u een rollator mee of heeft u een dieet, graag even doorgeven!

U kunt zich opgeven bij mevr. de Jonge, van 14 tot en met 21 september, vanaf 09.00 uur, tel. 693316. U geeft daarbij ook uw keuze van het menu door! De prijs van deze bustocht is € 58,00 voor leden en &euro 63,00 voor niet leden. Graag dit bedrag overmaken voor 21 september op NL60 RABO 0163 6786 18 t.n.v. reiscommissie PCOB Den Helder o.v.v. Dekselse pannetjes. Opstapmogelijkheden: 08.00 Walvisvaardersweg/hoek Schootenweg; 08.10 Station; 08.15 Reus Marsdiepstraat; 08.20 De Lichtboei; 08.30 Loopuitpark.
Het is belangrijk dat u op de door u opgegeven opstapplaats instapt. Bent u niet op tijd zijn wij genoodzaakt gemaakte kosten in rekening te brengen.